Näkökulmia Guggenheimiin

Kun Guggenheimista keskustellaan, on syytä ottaa huomioon paitsi sen kulttuuriset vaikutukset myös taloudelliset, sosiaaliset, kaupunkikuvalliset, matkailulliset sekä koulutukseen liittyvät mahdollisuudet. Guggenheim Helsinki ei ole siis vain kulttuuri- tai elinkeinohanke; se on kaikkea edellä mainittua.

”Tämä ei ole vain taloudellinen sijoitus, vaan se on tunteenomaisesti ja psykologisesti todistus seuraavalle sukupolvelle, että uskomme yhdessä valoisaan tulevaisuuteen”, Guggenheimin johtaja Richard Armstrong sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa 7. elokuuta 2013.

Mutta miten Guggenheim vaikuttaisi Helsingin kaupunkikulttuuriin? Miten suomalainen taidekasvatus voisi hyötyä museosta? Miten Guggenheim piristäisi työllisyyttä ja teollisuutta, voisiko se houkutella ulkomaisia sijoituksia Suomeen? Kuinka paljon lisää matkailijoita se voisi tuoda Helsinkiin? Voisiko museorakennuksesta tulla kaupunkilaisten olohuone? Miten suomalainen taidekenttä, design ja arkkitehtuuri hyötyisivät Guggenheimista?

Tälle sivulle on koottu näkökulmia ja puheenvuoroja Guggenheimista käytävän keskustelun pohjaksi.

Jaa artikkeli +