Helsingin matkailu tänään

Kun maailmalla kysytään, missä on Helsinki, osuvin vastaus on edelleen ”idän ja lännen välissä”. Helsinkiin lentää runsaassa kahdeksassa tunnissa niin New Yorkista kuin Pekingistä. Täällä voi aistia yhtä lailla Ruotsi-Suomen perinnön kuin autonomisen suuriruhtinaskunnan aikakauden. Lautat seilaavat Tukholmasta ja Tallinnasta, Allegrolla pääsee Pietarista ja Tolstoi-junalla Moskovasta. Euroopan pääkaupungeista kulkee suora lento Helsinkiin parissa tunnissa.

Suomesta löytyy on kiinnostavaa, omaleimaista kulttuuria, mielenkiintoinen menneisyys ja vakaa hyvinvointiyhteiskunta. Meillä on täällä designpääkaupunkia, Ravintolapäivää, Aallon arkkitehtuuria ja Marimekon, Aarnion ja Kukkapuron designia. Osaamista ja onnistumisia, vihaisia lintuja ja maailman myydyimpiä kännyköitä. Maailman parhaaksi todettu koulujärjestelmä.

Suomi on maa, joka on valittu muun muassa kilpailukykyisimmäksi, onnellisimmaksi, vähiten korruptoituneeksi ja parhaaksi paikaksi äideille.  Kiinnostamme matkailijoita, mutta totuus on myös se, että kilpailu kovenee. Euroopan matkailukohteiden yöpymismäärät kasvoivat viime vuonna keskimäärin 2,8 prosenttia. Tukholman turistivirrat kasvoivat yöpymisliikkeissä kuusi ja Kööpenhaminassa 12 prosenttia.  Entä Suomessa? 0,1 prosenttia.

info-1

 

info-2

Jaa artikkeli +